torsdag 5 juli 2012

Paddlingen igår och idag

Så nu har vi alltså passerats Sveriges sydspets, skönt det :)

Igår paddlade vi genom Falsterbokanalen och hade som mål att ta oss förbi Trelleborg för att möta upp Oskar vid sextiden. Men efter vi passerat kanalen blåste det upp och blev väldigt segpaddlat så vi insåg att Oskar skulle få vänta rätt länge på oss och bestämde därför att det var bättre att mötas innan. Det blev en tidig landstigning efter 28km men väldigt bra tältplats vid badplatsen mellan Skåre och Stavstensudden med toalett, bra tältuppställningsplats, bord att äta vid och ett bra placerat gammalt värn mycket lämpligt för klädtorkning :)
Kul att träffa storebror oftare nu när vi är ute o paddlar än vad jag gör i vanliga fall :)

Idag var det en fin morgoonpaddling med bara lite vind tills vi kommit förbi Trelleborg, även här lättpasserad hamn. Fick vänta på en färja ett tag bara.
Sen blåste det upp och blev motvindspaddling fram till Smygehuk där vi gick i land, gick ut på udden, köpte rökt torsk, 730g -mycket fisk! Men gott är det :) och en glass hann det bli innan vi fortsatte paddlingen i lugnare vind och nu från sidan.
Innan vi gav oss av från Smygehuk kollade vi väderprognos för imorgon -ingen rolig syn :(  Det ska blåsa mycket, 8-12m/s motvind hela dagen och dessutom blixtar och åskmoln poå väderbilderna under stor del av dagen.. Hmm, typiskt! Efter att ha kollat kartan såg vi att det finns några campingar i Beddingestrand men ingen senare som vi skulle hinna till. Fick helt enkelt bli en av dem trots att det nog hade varit skönt att få paddla någon mil till. Men skönt att ha möjlighet till dusch, tvätt och vård av kajaker o alla andra prylar och ta en vilodag för sådant istället för att slita hela dagen och ändå inte komma frammåt.

Så nu sitter vi i köket på Skateholms camping och har nyss käkat torsk -mums :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar