tisdag 3 juli 2012

Malmö och Öresundsbron

Dagen började med en utsikt rakt på soluppgången, inte mycket vind heller -bra start på dagen :)
Paddlade över Lommabukten, fin o skön paddling med bara lätt motvind. Väl i Lomma blev det lunch på södra badplatsen, på den norra var det nybörjarträning för vindsurfare -pappa blev väldigt sugen, tror han tycker att det väder vi haft hittills varit roligare att vindsurfa än att paddla i.
Efter lunch (som vanligt nudlar, sås o tonfisk) var det dags för oss att ta oss an Malmö. Det gick väldigt smidigt förbi hamnarna, inte mycket båtar att väja för och smala leder som gick snabbt att passera med mycket utrymme emellan. Sedan kom vi in i stan, fick äntligen passera Turning torso som vi sett i typ ett dygn. På södra delen av badplatsen la vi till vid en brygga och tog en kaffepaus innan vi fortsatte mot bron. Vi hade medvind ca 500m innan vinden plötsligt vände och istället gick rakt mot oss samtidigt som den ökade i styrka. Men bron passerad :-) när vi kommit till Klagshamn bestämde vi att det är skönare att sova än att slita när man ändå inte kommer frammåt (lr ok det gjorde vi ju men d kändes segt) så vi stannade för dagen på södra sidan. Blev tidig landstigning idag med men på något vis går ju tiden alltid åt väldigt snabbt, skulle behöva nåra fler timmar på dygnet -paddla några till och få sova ut ordentligt :)
Malmö är förresten en väldigt fin stad att paddla, - fin att titta på från havet och badstrand typ överallt så lätt att gå i land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar