onsdag 11 juli 2012

Blekinge

Japp, nu har vi lämnat Skåne bakom oss :)
(inget ont om Skåne men inte världens roligaste paddelsträcka)
Det var en mycket varierande dag -sol o varmt, paddeljacka av för att några minuter senare vara kallt /regn, jacka på igen. Fint o klart för att nästa gång man tittar mot samma sak inte ens kunna skymta den. Väldigt konstigt väder, mycket snabba svängningar och ibland helt olika väder o sikt om man tittade åt vänster lr höger.
Dagen började iaf fint med sol och överfartspaddling till Sillnäs via Tunören (bra fyr med många stenar att kliva ur kajaken på och grunt runt om, så en väl tjejanpassad överfart :-) ) där vi såg en säl.
Ingen ordentlig regnskur förrän 10.45,-när vi hunnit äta lunch vid Flintskäret och var tillbaka i kajakerna igen - bra timing :) men sedan svängde det som sagt fram och tillbaka mellan diverse väder.
Träffade några paddlare utanför Nogersund som vi hade en trevlig pratstund med på vattnet innan de skulle in för lunch och vi vidare norrut.
I Hörvik var vi in i hamnen och fyllde på vatten, träffade även här många trevliga och hjälpsamma människor, varav ett kajakintresserat par som bla frågade lite om vad vi tyckte om fördelarna med plastkajak.
Efter hur sikten svängt under dagen skippade vi överfartspaddling till Tärnö som vi tänkt och gick istället längre in i Pukaviksbukten, till Kladdenabb (märkliga namn här i Blekinge :)) och sen vidare till Gunnön. Längre väg men närmare land.
45km blev det idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar