söndag 15 juli 2012

Lycka i Sandhamn, Blekinge östkust :-)

Japp igår kväll rundade vi Torhamns udde, så nu är vi på 'riktiga' östkusten, så nu visar kompassen mestadels norr :)
Dåligt med sol igår (gott om regn) och därmed dåligt med batteriladdning, därav inget skrivet under gårdagen. Blev 47km paddlat, med börjar mkt vind o vågor men lite lugnare när vi kommit in bakom de stora öarna.

Idag startade vi med sovmorgon för att sen paddla in till Sandhamns gästhamn, Sandhamn Marine för att gå in till Ica i Torhamn. Väl tillbaka blev det frossa i jordgubbar och vindruvor innan vi gick för att köpa glass och fråga om vi kunde få låna toaletten.

Vad är då lycka?
- Jo, att fråga om man får låna toalett och få till svar att man ska ta en dusch också :-)
Helt underbart fantastiskt!!! :) :) :)
TACK TACK TACK Uffe! Som var väldigt gästvänlig o trevlig.

Så vi tog en härlig dusch, sååå skönt! (över en vecka sen sista duschen och därmed typ en vecka som jag haft konstant keps på, vågade äntligen vara utan den ett tag :) )
Sen blev det mjukglass och kaffe -fantastiskt gott kaffe, med ingående påtår serverat av trevliga Nina (tror vi hon heter)
- vi rekommenderar starkt Sandhamn Marine till alla som är ute till sjöss, väldigt trevligt, fantastiskt service och mysig hamn.

Så inte förrän 13.30 kom vi oss iväg idag, men rena, mätta o glada. Det blev 27km till norr om Kristianopel, i mestadels medvind -stark västlig vind men lagom i ryggen då vi gick nära land.
Nu blir d mat o sen kommer vi nog sova skönt efter en riktigt bra dag :)

1 kommentar:

  1. Torhamn är en gästvänlig hamn som ju också är en vändpunkt i er strävsamma paddling. Nu pekar kompassen envist för nordliga kurser och många upplevelser önskar jag er i er fortsättning.
    Back in place
    Lennart B

    SvaraRadera