lördag 7 juli 2012

Fin paddeldag till Sandhammaren

Morgonen startade lite motigt med att campingens strandgrind var låst så vi var tvungna att gå runt allt för att komma ner till havet. För att slippa kånka o släpa allt för mycket så lagade vi grejerna över staketet, så det blev inte så jobbigt men tog lite tid.
Dimman låg tjock och sikten dålig, så reflexvästarna vi fått av Maarit o Ola fick vi användning för.
Strax efter våran start mötte vi Jim Danielsson (grundare av Havspaddlarnas Blå Band) som nu är ute för att fullborda sitt tionde! streck runt Sverige -imponerande! Trevlig liten pratstund innan vi fortsatte åt motsatta håll.
Det var en riktigt fin paddeldag med mycket lite vind hela dagen, regnade under mesta tiden och dimman låg kvar till på eftermiddagen.
Ystad fick vi passera med mest hörseln som hjälp för att vara säkra på att inte krocka med nån färja, det gick bra och vi hittade regnskydd under ett badvaktstorn för lunch. -man är inte så jättesugen att kliva upp på land i regn direkt, då passar kajaken mycket bättre.
Efter lunch gick vi vidare mot Kåseberga och Ales stenar, när vi kommit fram hade regnet upphört och vi passade på att gå upp o kolla på stenarna o utsikten innan vi paddlade vidare.
Ett snabbstopp till i Sandhammarens naturreservat och sen en kort paddling till Mälarhusen.
56 behagliga kilometer blev det idag. Tänk om alla dagar kunde vara som denna! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar