fredag 3 augusti 2012

Norrland

Igår korsade vi Gävlebukten och kom därmed in i Norrland (lr "riktiga Sverige" enligt pappa).

I förrgår hade vi en riktigt fin morgon och fin plats för förmiddagsfika (bilder) där pappa hittade ett tält han tyckte att vi skulle ta med oss. Misstänker att det är lite avundsjuka över att inte kunna stå upp och byta om i tältet :)
Medvind under hela förmiddagen hade vi också. I Fågelsundet gick vi in vid det gamla fiskeläget (mysigt och fint bevarat), där blev vi bjudna på kaffe och macka -med smör och riktig ost, lyx! :) av Maria, mycket trevligt!
När vi sedan gick västerut från Fågelsundet och redan hade ganska mycket motvind möttes vi av molnet på en av bilderna. När det kommit lite närmare, ca 3km bort, började det spotta blixtar ner i havet också, inte jättemysigt att paddla genom. Så det blev landstigning och väntan på att molnet skulle dra förbi, som tur var fick vi bara utkanten av ovädret men det blev ganska lång väntan innan det var över och vi säkert vågade oss ut igen.
Blev bara kort paddling till ungefär Sikhjälma fyr eftersom vi tyckte att klockan blivit för mycket för någon längre tur.

Igår blev det alltså paddling över Gävlebukten, via Gråsjälsbådan till Utvalnäs. Där träffade vi mamma och Erik som bjöd på namnsdags-cupcakes (bild), mm fantastiskt gott! Fina mamma o lillebror :)
Vi hade också turen att träffa Hasse som byggt en mycket bra brygga och bord som vi fick låna och samtidigt få lära oss en hel del om trakten och fisket, mycket intressant. Tackar så mycket!
Bara kort paddling även den kväll, några km upp till en liten fin häll på en ö väster om Älghällan.

Idag, första heldagen i Norrland, som bjudit på nästan vindstilla hela dagen och sol från klockan tre, fin fin paddeldag alltså :) Turen har idag gått via Eskön, Iggön, Lillgrund, Skämningsöns naturreservat (fin fikaplats med vindskydd, skönt att sitta på riktig bänk) och Kusön till en ö en bit utanför Granön.

160 mils paddling sätter sina spår, lite muskler och mycket flytvästbränna... (bild)

1 kommentar:

  1. Jättekul att träffa er och se att allt verkar flyta på jättebra!:)

    Mamma

    SvaraRadera