söndag 19 augusti 2012

Alla väder

Gårdagen bjöd på motvind, sidvind, lite medvind, mera motvind, sol, regn, blixtar och åska.
Paddlade under förmiddagen över Skelleftebukten och in till Storgrundets badplats. Där träffade vi en snäll barnfamilj som gav oss skjuts in till Skelleftehamn och Ica, där vi gjorde en storhandling och sedan promenerade tillbaka.
När vi kom tillbaka mötte vi ett glatt och trevligt par som sett när vi paddlade in och förstått att vi var blåbandare. De berättade att de för några år sedan lånat ut cyklar till och bjudit två blåbandare på fika.
Vi fortsatte vår paddling upp Kågnäset och därifrån överfart till Halsön, sista biten, ungefär från Klåvanäset var det rejäl motvind. Vi valde västsidan av öarna eftersom det redan blåste mycket och skulle blåsa ännu mer idag. Tältade på nordvästra udden av Halsön, nog den märkligaste tältplats vi haft. Långt ut var det halvmurkna plankor i olika storlekar över hela botten och även upp mot land. Hittade ett ställe med inte så mycket trä där vi kunde ta oss i land på mestadels sten, inte så sugna på att riskera träsplitter i benen. Väl uppe märkte vi att land mestadels bestod av överväxt, mer eller mindre nedbrutet trä. Marken sviktade lätt när vi gick runt på den, ja mjukt och skönt att sova på iaf :)


Idag blåser det enligt sjöväderrapporten 8-13m/s, vi provade iaf att ge oss ut. Hade ju skyddad paddling till att börja med. Så länge vi hade Romelsön på utsidan av oss fick det ganska bra frammåt, men sen blev det riktigt tung paddling och inte gick det fort frammåt. Kämpade oss upp till Svartnäsgrönnan, inte långt men tid tog det.
Avvaktar nu och passar på att torka kläder och vädra sovsäckar. Troligen blir det väl väntan till imorgon men vi hoppas att det ska lugna sig tidigare så vi kan komma en bit till idag.

40,5 km igår och 4,5 km idag :)


2 kommentarer:

  1. Oj. Nu är det nära! Bara några dagar kvar.
    Ser ut att få lite medvind fram till mitten onsdag. Sen blir det lite växlande motvind enl Yr.
    Men tänk vilken prestation ni håller på att genomföra. Hittills bara 126 paddlare som klarat prestationen. Håller båda tummarna.
    /Ingvar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket!
      Tummarna kan behövas, nu känns det som att det mest hänger på vädret hur många dagar vi har kvar.
      Har tagit oss upp till Norrbotten nu iaf :)

      Radera